Behandlingar

BEHANDLINGAR


Här kan du läsa mer om de behandlingar vi kan erbjuda hundar och katter på Vital Hund för både rehabilitering och friskvård.


Första gången ni kommer till oss så bokas alltid ett Nybesök då djuret får en genomgång och vi tillsammans bestämmer hur eventuell fortsatt behandling eller träning för just ditt djur ska läggas upp.

Har det gått mer än 6 månader sedan djurets förra besöket så bokas Nybesök igen.

NYBESÖK

Alla besök hos oss börjar med ett Nybesök oavsett om ni kommer för rehabilitering eller friskvård. Har det gått mer än 6 månader sedan ert förra besök så bokas Nybesök igen. På besöket får ni förklara varför ni kommer till oss och hur vi kan hjälpa er. Därefter sker en ordentlig genomgång av hundens muskulatur, rörselsemönster och rörelseomfång. Därefter gör vi tillsammans upp en plan för hur vi går vidare.


FRISKVÅRDSBESIKTNING

Genomgång av hundens muskulatur, rörelseomfång och leder. Ger en bra uppfattning om din hund har smärta någonstans i kroppen och hur skicket är på musklerna. Ger goda förutsättningar till att upptäcka skador tidigt, minimera tiden för rehab samt hålla hunden frisk och välmående längre i livet.  Sällskapshundar rekomenderas en besiktning om året, aktiva tävlings-, jakt- och tjänstehundar minst två besiktningar om året beroende på aktivitet och säsong.


VATTENTRASK

Ett löpband i vatten som ger möjlighet till både kontrollerad, skonsam och avlastande träning vid rehabilitering samt högintensiv träning med motstånd vid friskvårdsträning. Vattnet har behaglig temperatur och hastighet och vattennivå anpassas efter individen. Hög vattennivå avlastar lederna med ca 75% jämfört med samma träning på land.  Mycket lämplig motionsform både för hundar med artros och andra åldersrelaterade problem men även perfekt komplement för aktiva tävlingshundar i alla sporter. 


LASERBEHANDLING

Behandling med laser ökar blodcirkulationen till det behandlade området, är smärtlindrande och främjar läkning både djupt vid exempelvis muskelskador, senskador och ytligt vid exempelvis sårskador.  Laserbehandling är också en bra behandling för hundar och katter med artros


Vital Hund vattentrask laserbehandling hundfysioterapeut valpkurs balansboll stockholm hundrehab höftledsdysplasi OCD patellaluxation hundträning tränahund schäfer rallylydnad agility hundfysio kelpie uppsala hund

VIBRATIONSPLATTA

Träning på vibrationsplatta kan både vara muskelaktiverande och avslappnande beroende på hur snabba svängningar plattan ställs in på.  

Plattans snabba rörelser gör att alla hundens sträckarmuskler aktiveras för att parera plattans rörelser vilket är väldigt effektivt vid vissa typer av skador. Plattans långsamma rörelser är avslappnande för stela muskler och smärtlindrande vid exempelvis artros och ryggproblem.


BALANSTRÄNING

Balans och koordination är grunden till all träning. Träning på bollar och balansdiskar ger hunden ökad kroppsmedvetenhet och stärker både core-muskulaturen och de små lednära musklerna som hjälper hunden att parera plötsliga rörelser och minska risken för skador.


MASSAGE

 Massage kan både vara avslappnande och en djupgående behandling. Massagen ökar blodcirkulationen och det tillsammans med olka massagegrepp hjälper till att lösa upp hundens muskulatur.

Jag arbetar även med fascian som är en struktur av bindväv som omsluter muskler och organ.  Om bindvävstrådarna klibbar ihop kan man få problem med musklerna i form av nedsatt rörlighet, smärta och inflammation. Om man behandlar fascian med speciell massage kan man frigöra den och därmed återfå rörligheten, smärtlindra och släppa på spänningar. 

Hundar svarar olika på massage och därför är ingen behandling den andra lik, allt sker på hundens villkor och vad den för dagen är mottaglig för.  De allra flesta hundar tycler att massage är väldigt skönt men för några tar det ett par gånger innan dom vågar slappna av och låta sig behandlas.


TRÄNINGSPROGRAM

Efter en genomgången friskvårdsbesiktning kan ett individuellt träningsprogram tas fram. Programmet är baserat på hundens fysiska förutsättningar och era mål med träningen. Programmet anpassas efter vad du har för möjligheter tidsmässigt, vad du har för redskap och utrustning hemma eller är villig att skaffa dig. 

VITAL HUND


Hundfysioterapeut Stockholm


Adress: Trävaruvägen 19, 195 92 MÄRSTA

Telefon: 070-564 46 58

Email: anna@vitalhund.se

Vital Hund vattentrask laserbehandling hundfysioterapeut valpkurs balansboll stockholm hundrehab höftledsdysplasi OCD patellaluxation hundträning tränahund schäfer rallylydnad agility hundfysio kelpie uppsala hund
  • Friskvårdskontroll
  • Vattentrask
  • Laserbehandling
  • Hundgym
  • Balans- , styrketräning
  • Rehabilitering
  • Friskvård
  • Fysträning
  • Vibrationsplatta
  • Hundmassage

Copyright © All Rights Reserved