Om Vital Hund

Om Vital Hund


Certifierad Hundfysioterapeut examinerad 2019 via Redog Veterinärklinik och Utbildningscenter

Djurvårdare D9 examinerad 2021 via Bångs Djurvård

Hundintruktörsutbildning via Royal Dog Education 2019


Vital Hund startades i juni 2019 av Anna Huss som är certifierad hundfysioterapeut, djurvårdare nivå 2  (D9) och hundinstruktör. 


Anna har haft egen hund sedan 1999 och hundar har alltid varit hennes största intresse. Med tidigare hundar har hon tävlat agility och lydnad och nuvarande hundar tränas och tävlas i lydnad, bruksspår och rallylydnad.


Efter tio år som legitimerad audionom och verksamhetschef i humanvården  tog hon 2018 klivet mot att uppfylla sin dröm om att arbeta med hund på heltid och påbörjade utbildningen för att bli certifierad hundfysioterapeut. När den utbildningen var avslutad påbörjade hon 2019 utbildning till hundinstruktör. 


Anna gjorde sin praktik på ReDog i Västerås och på DogMotion i Tumba. Under sommaren 2019 arbetade hon extra som hundfysioterapeut på DogMotion i Tumba.


Vital hund erbjuder en modern och fräsch anläggning för både rehabilitering och friskvård. Mottagningen har vattentrask, laser, vibrationsplatta, bindvävsmassage samt utrustning för balansträning.


Ordet Vital har synonymer som livskraftig, livlig, stark, spänstig, pigg, aktiv, alert och energisk - allt det som vi vill att våra djur ska vara.


Både hundar och katter är välkomna till Vital Hund och erfarenhet finns av alla olika typer av hundar oavsett ras, storlek och temperament.