Om Vital Hund

Om Vital Hund


Certifierad Hundfysioterapeut examinerad 2019 via Redog Veterinärklinik och Utbildningscenter

Djurvårdare på utökad nivå 2, D9 examinerad 2021 via Bångs Djurvård

Hundintruktörsutbildning via Royal Dog Education 2019


Anna Huss

Jag som driver Vital Hund heter Anna Huss och har arbetat heltid med företaget sedan starten i juni 2019.

Min första egna hund köptes 1999 och hundar har alltid varit mitt största intresse. Med tidigare hundar har jag tränat och tävlat agility och lydnad och nuvarande hundar tränas och tävlas i lydnad, bruksspår och rallylydnad.


Efter tio år som legitimerad audionom och verksamhetschef i humanvården tog jag 2018 klivet mot att uppfylla drömmen om att arbeta med hund på heltid och påbörjade utbildningen för att bli certifierad hundfysioterapeut. När den utbildningen var avslutad gick jag 2019 utbildning till hundinstruktör. 

Under utbildningen till hundfysioterapeut gjorde jag praktik på ReDog Veterinärklinik i Västerås och på DogMotion i Tumba. Under sommaren 2019 arbetade jag extra som hundfysioterapeut på DogMotion i Tumba i väntan på min egna lokal i Märsta.Sedan mars 2023 har jag även en deltidsanställning på Försvarsmaktens hundtjänstenhet. 


Vital Hund

Vital hund erbjuder en modern och fräsch anläggning för både rehabilitering och friskvård. Mottagningen har vattentrask, laser, vibrationsplatta, bindvävsmassage samt utrustning för balansträning och styrketräning.


Ordet Vital har synonymer som livskraftig, livlig, stark, spänstig, pigg, aktiv, alert och energisk - allt det som vi vill att våra djur ska vara.


Alla hundar är välkomna till Vital Hund och erfarenhet finns av alla möjliga olika typer av hundar oavsett ras, storlek och temperament.