Rehabilitering
Vital Hund Hundkurser Hundfysioterapeut Vattentrask Hund Schäfer

REHABILITERING

 

Efter ortopediska ingrepp eller skador på leder, skelett, muskler, senor, ligament eller nervskador behöver djuret ofta hjälp med rehabilitering för att återfå bästa möjliga styrka och funktion.

 

 

I samband med operationer och skador tappar oftast djuren både muskelmassa, kondition och ibland även koordination. För att uppnå bästa möjliga resultat behövs därför fysioterapi för att på bästa sätt bygga upp djurets funktioner igen. 


Även kroniska tillstånd som artros och spondylos går att behandla med fysioterapi, även om tillståndet är kroniskt så kan man bromsa den negativa utvecklingen och stärka djuret så att det får en bättre funktion. 

 

Rehabiliteringen kan ske med vattentrask, laser, vibrationsträning, balans- och koordinationsträning, träningsprogram eller en kombination av ovanstående. Vilken metod som används och längden på rehabiliteringen beror på typ av skada, läkning, djurets kondition, djurets mentala status, ägarens förutsättningar och en rad andra faktorer. 


Flera försäkringsbolag ersätter djurägaren för rehabilitering. Prata med din veterinär om att få en remiss så kan du med hjälp av kvitto från oss få ersättning från ditt försäkringsbolag men kontrollera alltid detta själv med ditt försäkringsbolag.